מנוע החיפוש גוגל יש שיטות משלו לדעת איך לדרג את האתרים ברשת, ולפי מילות חיפוש מתאימות ועוד. זה הסיבה שזה מנוע החיפוש הגדול והטוב בעולם. אך יש לגוגל כמה קווים אסורים ולכן במקרים כאלה הוא דואג "להעניש" את האתרים שעוברים קווים אסורים אלו, ומוציא אותם ממנוע החיפוש שלו.אז חבל אחרי שבנית אתר והשקעת בו, שלא יראו אותו בגלל טעיות קטנות ושוליות, ולכן חשוב לדעת נושא זה.
אפשרות אחת- לרשום את הכתובת של האתר שלך בשורת החיפוש בגוגל, ולראות מה מוצא. אם מוצא משהו קטן, לא הוחרמת, פשוט ירדת בדירוג הדף ואתה צריך לעדכן את האתר ולשדרג. אם אתה לא מוצא כלום, כלומר מנוע החיפוש מודיע שאין מידע בנושא הנ"ל, וכך יודעים שגוגל החרים את האתר שלך.
אפשרות שנייה- להוריד את סרגל הכלים של גוגל (toolbar) ולבדוק את הפייג' ראנק של הדף. (פייג' ראנק זו תוכנה הדואגת לדירוג דפי האינטרנט על פי הקישורים שמקבל מאתרים אחרים.) במידה והקו מתחת לפייג' ראנק מלא, אפילו בשליש, לא הוחרמתם. אם הוא ריק, כלומר אפור, הוחרמתם ממנוע החיפוש של גוגל.
1. טקסט מוחבא- טקסט מסוג זה, הוא טקסט שנכתב באתר, אך הגולש לא יכול לראות אותו. אתם בטח שואלים את עצמכם איך זה יכול להיות? השיטה הכי נפוצה להחביא טקסט היא לרשום על רקע לבן, כתב בצבע לבן, וכך הגולשים לא רואה זאת בעין בלתי מזויינת.
איך ניתן לראות זאת? אם מסמנים את כל הטקסט בדך ב- ctrl+A ניתן לראות שהטקסט המוחבא מסומן. לרוב כשמחביאים טקסט, מחביאים מילות מפתח מוצלחות ומחופשות ברשת, כדי שגוגל תראה את זה, ותשים את האתר בדירוג הראשון. גוגל יכולה לראות את זה בדטה בייס, אך היא לא קולטת את זה אם היא לא נכנסת לאתר בעצמה ובודקת. כנראה שלאחר כמה שבועות, מישהו מגוגל קולט זאת ובזה מחליט להחרים את האתר.
2. טקסט על תמונה בטקסט- טקסט זה נראה רק במקרה ועוברים עם העכבר על התמונה, מופיע טקסט המדובר. אם לא מגיעים לתמונה עם העכבר, הגולש אפילו לא יודע על הטקסט הקיים שם. עושים זאת בשביל להכניס כמות גדולה של מילות מפתח לתוך הטקסט תמונה הזה, כדי גוגל ידרג את האתר בדירוג גבוה, אך לרוב גוגל מתעצבן שמנסים לדחוס כמות גדולה של מילות מפתח בלי הקשר לטקסט, ולכן מחרים את האתר. ניתן לעשות זאת בחוכמה ולבחור מילה אחת או שנים ולשים על תמונה הקשורה לאותם מילות מפתח.
3. שימוש באותו מילת חיפוש בכמות מוגזמת- ניתן לשים טקסט ולחזור על אותה מילת מפתח, בלי הקשר לטקסט, כמאות פעמים. טקסטים כאלה נראים רע, לא עוזרים לאתר, ומעצבנים את גוגל. ישנם אנשים שעושים זאת, אבל תכלס אין למה.
4. כתיבת מילות חיפוש בכתובת של דף האינטרנט בכמות מוגזמת- כמו שנאצר קודם, כמות מוגזמת של מילות חיפוש רק "מכערות" את הדף, ולא עוזר לקידום האתר. מספיק לרשום פעם אחת וגוגל קורא את זה ומדרג. ההפך אם תרשמו יותר מדי פעמים את אותה מילת חיפוש, גוגל יחרים אותם ממנוע החיפוש שלו.
- אם "חוות קישורים" או אתרים המסומנים כשאתרים מוחרמים הם מקושרים אל או מאתר האינטרנט שלך- תוחרם.
- אם אתרי אינטרנט שאינם קשורים לנושא שלך מקשר את אתר האינטרנט שלך- תוחרם.
- פייג' ראנק לא ידרג אותך ולא יעזור לך להתקדם, אם גוגל לא מחשיב אותך כחלק ממנוע החיפוש שלו.
קורה לפעמים שנענשים מגוגל בלי לשים לב? כן, זהו המקרים הקלאסיים שאנשים לא מבינים למה זה קרה להם. הסיבה הפשוטה לכך היא שכנראה שלחתם לינק חזרה לאתר שנענש בגוגל, לאחר שקישרתם אותו, ולכן חשוב לעשות עדכון כל פעם בלינקים שאתם מקושרים, וכך למחוק את אותם ה"שכנים הרעים" שמורידים אתכם מגוגל. איך ניתן לדעת זאת? ישנה אפשרות אחת שזה להשתמש בתוכנת SEOlite היא תוכנה בתשלום, אך היא בודקת לכם את דירוג האתר שלכם ושל הלינקים שברשותכם, וכך תעלו על הלינקים המוחרמים על ידי דירוגם ב0. אפשרות שנייה היא להוריד את סרגל הכלים של גוגל ולבדוק כל לינק בנפרד מה הדירוג שלו בגוגל, ואם הוא ירד, אז למחוק אותו.